« وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ » مـؤمنان را نسزد كه همگي بيرون روند (‌و براي فراگرفتن معارف اسلامي عازم مراكز علمي اسلامي بشوند)‌. بـايد كـه از هر قوم و قبيله‌اي‌، عدّه‌اي بروند (‌و در تـحصيل علوم ديني تلاش كنند) تا با تعليمات اسلامي آشنا گردند، و هنگامي كه به سوي قوم و قبيلۀ خود برگشتند (‌به تعليم مـردمـان بـپردازنـد و ارشـادشان كنند و) آنـان را (‌از مخالفت فرمان پروردگار) بترسانند تا خودداري كنند

اهانت‌کنندگان به مقدسات اهل‌سنت باید مجازات شوند | خبرها 8 مهر 1397
اهانت‌کنندگان به مقدسات اهل‌سنت باید مجازات شوند

مولوی عبدالحمید در مراسم نماز جمعه این هفته اهل‌سنت زاهدان، با انتقاد از اهانت‌هایی که از سوی برخی افراد به مقدسات اهل‌سنت روا داشته می‌شوند، خواستار «مجازات» اهانت‌کنندگان توسط دستگاه‌های مسئول شدند.

مولوی عبدالحمید در مراسم نماز جمعه (6 مهر 1397)، با اشاره به اهانت یکی از بازیکنان فوتبال کشور به مقدسات اهل‌سنت، ضمن محکوم کردن این سخنان، خاطرنشان ساختند: سخنان یکی از ورزشکاران جاهل که با توجه به اظهاراتی که بر زبان آورده بود مشخص می‌شد از دین و شریعت اسلام بویی نبرده و نسبت به دین بیگانه بود، به‌شدت محکوم است.

ایشان در ادامه افزودند: سخنان این فرد در مورد حضرت علی، ازواج مطهرات و بزرگان صحابه کاملا به‌دور از اعتدال و عقلانیت و بیانگر غلو و تندروی بود که از جانب شیعه و سنی مردود است.

خطیب جمعه زاهدان خواستار «مجازات» این‌قبیل افراد شدند و گفتند: خواستۀ تمام ملت از مسئولین آن است که افرادی از شیعه یا سنی که سخنان تحریک‌‌کننده و تفرقه‌آمیز می‌زنند دستگیر شوند و به مجازات برسند. نباید به هیچ‌کسی دارای هر جایگاه و متعلق به هر فرقه‌ای که باشد اجازه بدهیم وحدت و امنیت ما را مورد هدف قرار دهد.

مولوی عبدالحمید با اعلام اینکه مقامات امنیتی از بازداشت ورزشکار اهانت‌کننده خبر داده‌اند، خاطرنشان کردند: خواستۀ مردم آن است که فقط به دستگیری اکتفا نشود، بلکه این نوع افراد باید مجازات و تنبیه شوند و مردم هم از مجازات‌ این افراد اطلاع پیدا کنند تا برای دیگران درس عبرت بشود.

مولوی عبدالحمید در بخش دیگری از سخنان‌شان در مراسم نماز جمعه زاهدان، با اشاره به سخنان دکتر حسن روحانی در هفتادوسومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، اظهار داشتند: رئیس محترم جمهور در سازمان ملل با سخنانی شجاعانه به‌خوبی و مستدل از موضع ملت ایران، دولت و حاکمیت دفاع کردند. امیدواریم سخنان ایشان بر سران کشورهایی که در این اجلاس حضور داشتند تاثیری مثبت بگذارد.

امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان در ادامه به مشکلات اقتصادی کنونی در کشور اشاره کردند و خطاب به مسئولین امر گفتند: با توجه به مشکلات ناشی از خشکسالی و نیز بحران اقتصادی که مردم ما از آنها رنج می‌برند، توصیۀ ما به مسئولین آن است که در این شرایط سخت در کنار مردم باشند و به مشکلات‌شان رسیدگی کنند.

ایشان تاکید کردند: تمام نهادها، ادارات و ارگان‌ها باید به مردم کمک و به آنها ارفاق کنند؛ با مردم برخورد نشود و در کارهای روزمره با مردم همکاری و همدردی بیشتری صورت گیرد. در این شرایط هرنوع تحریک و ایجاد مشکل برای مردم برخلاف مصلحت و منافع ملی کشور است.

امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان در بخش پایانی سخنان‌شان به حادثه تروریستی اخیر در اهواز اشاره کردند و گفتند: حادثه‌ای که در اهواز اتفاق افتاد بسیار تلخ و ناگوار بود. این حادثه از نگاه جامعه اهل‌سنت محکوم است.

مولوی عبدالحمید «اعتدال» و «دوری از خشونت» را مسیر جامعه اهل‌سنت عنوان کردند و خاطرنشان نمودند: کسانی که دست به چنین اقداماتی می‌زنند افراد و گروه‌های خاصی هستند. ملت ایران و مسئولین امر به‌خوبی بر این امر واقف‌اند که مسیر جامعه اهل‌سنت «اعتدال» و «دوری از خشونت» است.

ایشان تصریح کردند: ما خشونت‌طلب نبوده و با خشونت‌طلبان همراه نیستیم و این را هم نمی‌پذیریم که کسی علیه ما دست به خشونت بزند.

مولوی عبدالحمید در بخش نخست سخنان‌شان در مراسم نماز جمعه زاهدان، با اشاره به بیان بعضی از صفات مؤمنان که در سورۀ مائده آمده است، بر لزوم اطاعت و فرمانبرداری از دستورات پروردگار و اجتناب از گناهان تاکید کردند.

مولوی عبدالحمید در این مراسم پس از تلاوت آیۀ «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنوا مَن يَرتَدَّ مِنكُم عَن دينِهِ فَسَوفَ يَأتِي اللَّهُ بِقَومٍ يُحِبُّهُم وَيُحِبّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى المُؤمِنينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الكافِرينَ يُجاهِدونَ في سَبيلِ اللَّهِ وَلا يَخافونَ لَومَةَ لائِمٍ ۚ ذٰلِكَ فَضلُ اللَّهِ يُؤتيهِ مَن يَشاءُ ۚ وَاللَّهُ واسِعٌ عَليمٌ﴿۵۴﴾» [مائده: 54] اظهار داشتند: الله تعالی بی‌نیازند؛ به هیچ مخلوقی نیاز ندارند، نه نیاز به فرشتگان مقرب دارند و نه نیاز به جن‌ها و انسان‌ها و نه هم به انبیاء و اولیاء. الله از همه موجودات بی‌نیازند؛ معنای «الله الصمد» همین است.

ایشان در ادامه افزودند: تمام فرشتگان، جن‌ها و انسان‌ها برای وجود و بقای‌شان به الله نیاز دارند، ما برای نفس کشیدن، آب و غذا به الله نیاز داریم، الله تعالی تمام نیازهای ما را تامین می‌کند، اگر الله نیازهای ما را تامین نکند تباه می‌شویم.

ایشان «توفیق اعمال خیر» و «پرهیز از گناهان» را احسان پروردگار دانستند و افزودند: همه محتاج پروردگارند و خدا هیچ نیازی به مخلوقات ندارد، نه نیازی به عابدان، ذاکران، تسبیح‌گویان و سخاوتمندان دارد و نه نیازی به تلاوت‌کنندگان قرآن. الله تعالی به هرکسی توفیق تسبیح، تلاوت، نماز، ذکر، طاعت، عمل خیر و خدمت به خلق و توفیقِ پرهیز از گناه بدهد بر او لطف و احسان کرده است و شکر این احسان بر انسان لازم است.

امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان در ادامه با استناد به آیۀ 54 سوره مائده، «فرمانبرداری از خدا»، «پرهیز از گناه»، «وابستگی به خدا»، «تواضع در مقابل مؤمنان»، «ایستادگی و کنار نیامدن در مقابل دشمن» را از صفات بارز جامعه اسلامی دانستند و خاطرنشان کردند: الله تعالی مؤمنین را خطاب می‌کند که اگر شما از الله برگردید، خدا را فراموش کنید، دست به تمرد بزنید، از محرّمات خدا پرهیز نکنید و با دشمنان الله رابطه دوستانه برقرار کنید الله شما را نابود می‌کند و به‌جای شما قوم دیگری می‌آورد که مقدس، پاک و فرمانبردار باشند، به الله عشق بورزند، الله آنها را دوست داشته باشد و آنها الله را دوست داشته باشند.

ایشان در ادامه افزودند: الله انسان‌های صالح و وابسته به خدا را دوست دارد. الله دوست دارد قومی را که به خدا و پیامبرش محبت کنند و از شریعت و سنت اتباع ورزند، در مقابل دوستان خدا تواضع کنند و در مقابل دشمنان خدا که می‌خواهند چراغ اسلام را خاموش کنند شدید باشند، البته «شدید» به این معنا نیست که با آنها احسان نکنند، تعامل نداشته باشند، روابط سیاسی برقرار نکنند، بلکه «شدید» بدین معناست که وقتی آنها می‌خواهند اسلام و مسلمانان را نابود کنند با آنها کنار نمی‌آیند.

ایشان در ادامه گفتند: اگر شما مسلمانان این صفات و شاخصه‌ها را نداشته باشید، الله شما را نابود می‌کند چنان‌که نام و نشانی از شما نماند، الله نیاز به جامعه‌ای که خدا را نخواهد ندارد.

مولوی عبدالحمید در ادامه با بیان اینکه «شیطان با گناهان می‌خواهد ارتباط بندگان را با خدا کمرنگ کند» به بازآمدن و بازداشتن از گناهان توصیه کردند و گفتند: متاسفانه امروزه ارتباط با الله و رسول و اتباع از شریعت و سنت ضعیف است؛ مردم کاهل‌نمازی دارند، نماز ضایع می‌کنند، در عبادات حضور قلب و یکسویی نیست، اطاعت قوی نیست، مصرف و معاملۀ مواد مخدّر و مشروبات الکلی، مردم‌آزاری، قتل و انواع گناهان و مفاسد در جامعه زیاد شده‌اند، شیطان با ترویج این گناهان می‌خواهد رابطه ما را با الله تعالی به‌هم بزند. لذا ما باید خودمان هم از گناه باز بیاییم و دیگران را نیز از گناهان منع کنیم.

مولوی عبدالحمید «عبادت» و «دفاع از دین» را از مهم‌ترین وظایف مسلمانان برشمردند و ابراز داشتند: در مقابل کاهل‌نمازی، بی‌نمازی و انواع گناهان خاموش ننشینید، بلکه حکیمانه نصیحت کنید. سکوت در مقابل مفاسد ناجایز و حرام است، مگر اینکه خطراتی داشته باشد و یا آدم مطمئن باشد که حرفش قبول نمی‌شود، البته اگر باز هم حرف زده شود بهتر است.

ایشان ابراز داشتند: ما دو وظیفه داریم: 1-‌‌ الله را عبادت کنیم؛ 2-‌ محافظ و مدافع دین خدا باشیم؛ یعنی امر به معروف و نهی از منکر کنیم، ناصح و خیر‌خواه باشیم؛ این وظیفه و مسئولیت ماست که باید آن را انجام دهیم.

مدیر دارالعلوم زاهدان در بخشی از سخنان‌شان از جوانان به‌عنوان «آبرو و سرمایه امت» یاد کردند و افزودند: جوانان را رها نکنید که گروه‌های انحرافی و ضدّ دین تشکیل بدهند، شیطان را همراهی کنند، راه ببندند، مشروب بخورند، خلاف کنند و به مردم چاقو بزنند، بلکه به آنها ارزش و احترام قایل باشید، آنها را به فراگیری علم شریعت و علم دانشگاهی تشویق کنید، به جماعت‌های تبلیغ و راه خدا بفرستید تا با علما ارتباط داشته باشند.

ایشان در پایان افزودند: جوانان سرمایه‌ و آبروی ما هستند؛ جوانان اگر هدایت بشوند و درس بخوانند برای ما مایه‌ی عزت و سربلندی می‌شوند، اما اگر به حال خودشان رها شوند و دنبال مواد مخدّر و مشروبات الکلی بروند برای ما مایه‌ی ننگ و سرافکندگی خواهند شد.
بازديد:704| نظر(0)

نظرسنجی

عالي
خوب
متوسط
می پسندم


آمار بازدیدکنندگان
جستجو در سایت