« وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ » مـؤمنان را نسزد كه همگي بيرون روند (‌و براي فراگرفتن معارف اسلامي عازم مراكز علمي اسلامي بشوند)‌. بـايد كـه از هر قوم و قبيله‌اي‌، عدّه‌اي بروند (‌و در تـحصيل علوم ديني تلاش كنند) تا با تعليمات اسلامي آشنا گردند، و هنگامي كه به سوي قوم و قبيلۀ خود برگشتند (‌به تعليم مـردمـان بـپردازنـد و ارشـادشان كنند و) آنـان را (‌از مخالفت فرمان پروردگار) بترسانند تا خودداري كنند

مسجد «حسینی» اردن | آشنایی با مساجد جهان 2 شهريور 1394
مسجد «حسینی» اردن

مسجد حسینی، قدیمی ترین و مشهورترین مسجد اردن است که در ابتدای خیابان «ملک طلال» در امان واقع شده است و دارای حیاط بزرگی است و این مسجد منقش به نقوش اسلامی زیبا است.

مسجد حسینی معروف به مسجد «العمری» در زمان سیدنا عمر بن الخطاب رضی الله عنه بنا شده است.

طول این مسجد به 5/58 متر و عرض آن به 5/12 متر می رسد و یک ایوان در جلوی مسجد و دو ایوان در مقابل دارد و مناره راست آن به 70 متر و مناره چپ آن به 35 متر می رسد.

برخی معتقدند که تاریخ بنای این مسجد به سال 1923 و پایان آن به 1927 میلادی می رسد.

در کتاب «معجم البلدان» یاقوت حموی درباره وضعیت ساخت این مسجد آمده است که مسجد حسینی بر روی ویرانه های مسجد اموی قدیم ساخته شده است و از آن به عنوان مسجد اموی نیز یاد می شود.

مسجد «حسینی» اردن

در ساخت مسجد حسینی از سیمان استفاده شده که برای اولین بار در ساخت مناره شرقی آن از سنگ استفاده شده است و پس از آمدن زلزله در سال ساخت مسجد و تخریب مناره به جای سنگ از چوب استفاده کردند.

در دهه چهل قرن بیستم صحن مسجد توسعه پیدا کرد و مناره غربی را به آن اضافه کردند.

این مسجد قدیمی دارای مکانی برای آموزش قرآن کریم، نمازخانه بانوان، وضوخانه، کتابخانه اسلامی و سرویس های بهداشتی است که درهای آن به سمت بازار شکر و مغازه های عطاری و کتابفروشی های اسلامی باز می شود.

مسجد «حسینی» اردن

این مسجد با معماری برجسته و ستون های سنگی و سبک مهندسی بر گفته از معماری اسلامی هر ساله گردشگران بسیاری را به خود جذب می کند.

این مسجد بار دیگر در طول این سال ها مورد مرمت قرار گرفت و فرش های آن تعویض شد و در حیاط مسجد برای حفاظت از مکان چترهایی را قرار دادند تا از نور مستقیم آفتاب حفظ شود.

.......................
منبع: شبستان
بازديد:1704| نظر(0)

نظرسنجی

عالي
خوب
متوسط
می پسندم


آمار بازدیدکنندگان
جستجو در سایت