« وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ » مـؤمنان را نسزد كه همگي بيرون روند (‌و براي فراگرفتن معارف اسلامي عازم مراكز علمي اسلامي بشوند)‌. بـايد كـه از هر قوم و قبيله‌اي‌، عدّه‌اي بروند (‌و در تـحصيل علوم ديني تلاش كنند) تا با تعليمات اسلامي آشنا گردند، و هنگامي كه به سوي قوم و قبيلۀ خود برگشتند (‌به تعليم مـردمـان بـپردازنـد و ارشـادشان كنند و) آنـان را (‌از مخالفت فرمان پروردگار) بترسانند تا خودداري كنند

گفت‌وگو با خردسال‌ترین حافظ کل قرآن ایران | خبرها 8 آذر 1393
گفت‌وگو با خردسال‌ترین حافظ کل قرآن ایران

«حنانه خلفی» متولد 22 آبان 1385 که کمتر از یک ماه است وارد هشت‌سالگی شده، کوچکترین شرکت‌کننده در سی‌وهفتمین دوره مسابقات قرآن اوقاف استان تهران است که رتبه اول در رشته حفظ کل قرآن را کسب کرد. با این کودک حافظ کل قرآن، هم‌کلام شده‌ایم تا از انس او با قرآن و حفظ کلام‌الله مجید بشنویم.

دو خواهر و یک برادر بزرگ‌تر از خود که هر سه نیز حافظ قرآن هستند، دارد، خواهران و برادرانی که پس از ازدواج مستقل شده‌اند و حالا حنانه که بیش از 20 سال اختلاف سنی با خواهران و برادر خود دارد، تک فرزند خانواده شده است و گاهی اوقات حضوری یا تلفنی با خواهران بزرگ‌تر خود تمرین حفظ می‌کند تا هر آنچه از کلام‌ خدا حفظ کرده است، فراموش نکند.
کمتر از پنج سال داشت که تحت تأثیر فضای قرآنی ایجاد شده در خانه و دیدن خواهران و برادری که حافظ کل قرآن بودند تصمیم گرفت حفظ قرآن را شروع کند؛ حفظ کلام‌ خدا را از سوره‌های کوچک آغاز کرد و بعد از مدتی که جزء 30 را در خانه حفظ کرد پدر و مادرش این کودک پنج ساله را به جامعه‌القرآن بردند تا روان‌خوانی قرآن را با روش اشاره فرا گیرد.

پس از پشت سر گذاشتن یک دوره دوماهه در جامعه‌القرآن و فراگیری روان‌خوانی قرآن، دو جزء از قرآن را همانجا حفظ کرد تا اینکه مدیر جامعه‌القرآن پس از اینکه استعداد خاص حنانه پنج‌ساله را در حفظ قرآن یافت از پدر و مادر او خواست تا به صورت ویژه در منزل با او کار کنند و از آن پس بود پدر و مادر حنانه کمک کردند تا فرزندشان بتواند حفظ کل قرآن را انجام دهد و هر چند هفته یک بار نیز برای ارائه محفوظات خود به جامعه‌القرآن برود.
پدر حنانه که فوق لیسانس علوم قرآن و حدیث دارد هر روز در منزل حفظ قرآن را با فرزند خود کار می‌کرد و مادر نیز بر روی تثبیت محفوظات دختر خردسالش کار می‌کرد.

حنانه که استاد «سبزعلی» را اولین استاد قرآن خود معرفی کرد و بخشی از موفقیت‌های خود را مدیون تشویق‌های استاد سبزعلی می‌داند، می‌گوید: علاوه بر حضور مرتب در جلسات و کلاس‌های قرآن استاد سبزعلی در کلاس‌های قرآن اساتیدی دیگری از جمله سعید طوسی، محمدرضا پورزرگری، منصور قصری‌زاده، احمد ابوالقاسمی، سیدمحسن خدام‌حسینی، حسین اخوان‌اقدم، محمدمهدی بحرالعلوم و... نیز حضور داشته‌ام.
این کودک حافظ قرآن، بهمن سال 90 حفظ قرآن را آغاز و 22 بهمن سال 92 نیز به پایان رساند. هنوز حفظ کل قرآن را تمام نکرده بود که شرکت در مسابقات قرآن را تجربه کرد و طی دو سال گذشته با شرکت در مسابقات قرآن مختلف که از سوی نهادها و دستگاه‌ها برگزار شده است رتبه اول حفظ 20 جزء مسابقات قرآن بسیج، رتبه سوم حفظ کل مسابقات قرآن بسیج، رتبه اول مسابقات قرآن استان تهران در سال 92 و 93، رتبه دوم سی و ششمین دوره مسابقات قرآن شکوفه‌ها در سال 93 و... را کسب کرد و حالا به کسب رتبه اولی در مرحله کشوری سی و هفتمین دوره مسابقات قرآن فکر می‌کند.

گفت‌وگو با خردسال‌ترین حافظ کل قرآن ایران

حنانه که سوره «نور» را از بین دیگر سوره‌های قرآن بیشتر دوست دارد هنوز چیزی از معانی قرآن نمی‌داند و می‌گوید: طی سال‌های گذشته تمام وقت خود را برای حفظ قرآن گذاشته‌ام و هنوز چیزی از معانی قرآن نمی‌دانم اما اولین برنامه‌ام بعد از کسب رتبه اول در مرحله کشوری سی و هفتمین دوره مسابقات قرآن شکوفه‌ها، یادگیری ترجمه قرآن است و دوست دارم هر چه زودتر معانی آیات قرآن را بدانم.

وی ادامه می‌دهد: بعد از اینکه ترجمه و تفسیر قرآن را یاد گرفتم دوست دارم خود را برای کارشناسی ارشد آماده کنم؛ اگر در آزمون مدرک رسمی کارشناسی که بعد از کلاس ششم می‌توانم در آن شرکت کنم، قبول شوم، می‌توانم در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کرده و رشته مورد علاقه‌ام که علوم قرآن و حدیث است، دنبال کنم.
حنانه که حالا کلاس دوم است و امسال برای دومین سال فضای درس و مدرسه را تجربه می‌کند، درباره فضای کلاس درس و مدرسه می‌گوید: سال گذشته که کلاس اول ابتدایی بودم هر روز در صبحگاه مدرسه، قرآن تلاوت می‌کردم؛ امسال دیگر در مدرسه‌مان برنامه صبحگاهی نداریم و کسی قرآن نمی‌خواند اما خانم معلم از من خواسته است که هر روز در شروع کلاس درسمان آیةالکرسی را بخوانم که من نیز هر روز این کار را انجام می‌دهم و همکلاسی‌هایم هم خیلی دوست دارند که من آیةالکرسی را بخوانم.

وی ادامه می‌دهد: از زمانی که هر روز در آغاز کلاس درسمان آیةالکرسی را می‌خوانم خیلی از دوستان و همکلاسی‌هایم به قرآن خواندن علاقه‌مند شده‌اند و حتی بعضی از آنها حفظ قرآن را هر چند با حفظ سوره‌های کوچک آغاز کرده‌اند.
حنانه، میانه خوبی با تلویزیون و برنامه‌های کودک و نوجوان شبکه‌های مختلف صداوسیما ندارد و شبکه مورد علاقه خود را شبکه قرآن و معارف سیما می‌داند؛ مسابقه تلویزیونی «اسرا» را هر روز در شبکه قرآن سیما دنبال می‌کند و مشتری پرو پا قرص برنامه‌های این شبکه تلویزیونی است اما کارتن‌ها و برنامه‌هایی که از شبکه دوم سیما، شبکه پویا و... برای کودکان پخش می‌شود، نمی‌شناسد.
بازی را دوست ندارد و به واسطه مشغله زیادی که حافظ کل شدن برای او ایجاد کرده و هر روز باید برای اجرای برنامه به مراسم‌ها و شهرهای‌ مختلف برود و علاوه بر آن روزانه باید تمرین حفظ قرآن برای تثبیت محفوظات خود داشته باشد، تاکنون فرصتی برای بازی‌های کودکی خود پیدا نکرده است و فقط گه‌گاهی عروسک‌هایش را دور خود جمع می‌کند و همزمان با مرور محفوظات خود با عروسک‌ها هم بازی می‌کند و روزانه سه جزء از قرآن را در کنار عروسک‌هایش مرور می‌کند.

.................
منبع: ایقنا
بازديد:2061| نظر(0)

نظرسنجی

عالي
خوب
متوسط
می پسندم


آمار بازدیدکنندگان
جستجو در سایت